Bevrijd je voeten. Bevrijd jezelf.
Workshop en wandelsessies
6 - 20 oktober
Je voet hoeft niet de slaaf van je schoen te zijn
In conventionele schoenen zijn je voeten niet meer vrij om te bewegen maar moeten de schoenen volgen. De voet vraagt juist om die beweging. Dus weg met die schoen! Anders loop je vast. Letterlijk en figuurlijk.

Ik ben een enorme fan van op blote voeten lopen en op barefoot schoenen.

Ik doe het niet alleen omdat ik het leuk vind.

Maar vooral omdat het je super veel kan brengen. Het draagt bij aan je gezondheid, de gezondheid van je voeten en je houding. Het ontwikkelt je gevoeligheid en tegelijkertijd maakt het je (emotioneel) sterk en stabiel.

Het kan je zooooveel brengen. Ik kan er uren lang over vertellen maar “better done than said”!

Ik nodig je uit om te gaan voelen wat voor fantastische ervaring het is om op blote voeten te lopen. Ga maar ontdekken wat het jouw kan brengen. Geloof me. Het zal je echt veel brengen. Maak opnieuw contact met je voeten, maak contact met jezelf.

Ervaar hoe het is om weer met je voeten te voelen

De mythe van de stevige schoen is hardnekkig. Van jongs af aan horen we dat onze voeten ondersteuning nodig hebben. Want anders lopen we niet goed.

Niets is minder waar. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren lui. Ook vergeten we welke bewegingen onze voeten maken tijdens het lopen. En dat heeft nadelige gevolgen voor onze stabiliteit en vergroot de kans op vallen. Bovendien zorgen stevige schoenen voor allerlei voetklachten. Ze drukken onze tenen tegen elkaar. Niet voor niets heeft één op de vier Nederlanders een scheve grote teen. En dan hebben we het nog niet gehad over hamertenen, doorgezakte voorvoeten en hielspoor.

Wat gaan we doen?
 • 1
  Kick-off workshop
  Ik ga wat theorie vertellen over het werking van de voet en daarna gaan we aan de slag met de praktijk. We gaan wat leuke oefeningen doen ter voorbereiding van het buiten op blote voeten lopen.
 • 2
  Gedurende twee weken gaan we samen op blote voeten wandelen
  Dagelijks 's avonds (behalve maandag en zaterdag) gaan we een route langs de IJssel wandelen (ongeveer 30 min). Je bent welkom op alle dagen die je beschikbaar bent. Tijdens de wandelingen mag je al je vragen stellen. Al mijn kennis over holistische gezondheid deel ik met liefde.
 • 3
  Cadeau voor je voeten
  De schoenen uittrekken is op zich al een cadeautje voor je voeten, maar je krijgt nog een gezond cadeau t.w.v. €25 van mij waarmee je thuis kunt oefenen
 • 4
  Personal shopping voor barefoot schoenen
  Als je, net als ik, na afloop van het programma enthousiast bent geworden over barefoot schoenen, mag je met me mee naar de leukste barefoot schoenenwinkel. Samen zoeken we offline of online een mooi paar barefoot schoenen voor je uit. Voor de schoenen betaal je zelf ;) en deskundig advies van mij krijg je gratis.
Het is voor jouw als je...
 • Last van je voeten hebt
  bijv. hallux valgus (knobbel bij de grote teen), hamerteen en/of klauwteen (vergroeiing van één of meerdere tenen) etc.
 • Houdingsklachten hebt of je houding wilt verbeteren
 • Een drukke leven hebt en soms/vaak je overprikkeld voelt
 • Moeite hebt met concentreren
 • In (betere) contact met jezelf wilt komen
Het is NIET voor jouw als je...
 • Een magische pil wilt en niet klaar bent voor verandering en innerlijk werk
 • Een quick-fix verwacht en geen tijd en energie in jezelf wilt investeren
Kosten
Kick-off workshop + cadeau t.w.v €25
€49
Kick-off workshop + twee weken onbeperkt wandelsessies + cadeau t.w.v €25
€69
Vragen?
Neem contact met me op
+31 6 27 346445
maria.bosgoed@gmail.com

Kort over mij:

Mijn naam is Maria Bosgoed. De holistische gezondheid is mijn passie. Ik ben gecertificeerd yogadocent, lichaamsgericht en embodiment coach. Ik werk met lichaam in verschillende modaliteiten. Het doel blijft altijd hetzelfde: mensen helpen zich goed te voelen in hun lichaam.

Sinds 2020 heb ik een eigen praktijk "Mental Detox" waar ik yogalessen, workshops en groeps- en privé lichaamswerk sessies geef.

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.
2010 - 2020 - carrière in HR bij verschillende internationale bedrijven
2020 - Hatha Yoga RYT-200 opleiding
2021 - Lichaamsgerichte psychotherapie
2021 - Embodiment Practitioner certificering
2022 - Jungiaanse analyse
2023 - Orthomoleculaire therapie (voeding en suppletie)

Made on
Tilda